Schimbarea orei, decisă prin chestionar. Cetățenii UE își pot exprima opțiunea pe site-ul Comisiei Europene

6 iulie 2018, 19:27

O decizie de renunţare la schimbarea orei ar avea efecte majore asupra tuturor cetăţenilor Uniunii, aşa că fiecare îşi poate exprima şi argumenta opţiunea prin completarea unui chestionat pe site-ul Comisiei Europene.

Dacă se va constata că schimbarea orei de două ori pe an mai mult incomodează decât ajută, toate ţările din UE ar putea renunţa simultan la acest sistem.

Schimbarea orei poate avea foarte multe implicații în comerțul internațional, transporturi, siguranță rutieră dar poate crea și foarte multă confuzie. De exemplu, puteți ajunge la serviciu mai târziu decât ar trebui sau să nici nu observați că afară s-a întunecat mai devreme

Medicii spun că reducerea perioadei de somn agravează afecţiunile.

Justificarea iniţială a trecerii la ora de vară, aceea a economiilor de energie, nu se mai susţine: specialiştii au explicat de ce în urmă cu patru luni, atunci când am trecut la ora de vară.

Schimbarea orei în funcţie de anotimp are o istorie de mai bine de o sută de ani. Dacă se ajunge la un consens, vor renunţa efectiv la acest sistem în cel puţin doi ani, din cauza birocraţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă