Schimbare radicală a vremii în vestul țării, după sosirea unui val polar. Ninsoarea a adus temperaturi scăzute la Timișoara

12 decembrie 2022, 09:27

În acest sfârșit de săptămână, la Timișoara s-au înregistrat 16 grade Celsius. Vremea a schimbat, însă, brusc foaia, așa că luni la amiază temperatura a ajuns la 0 grade Celsius. Iar multe zone verzi din oraș sunt acoperite de zăpadă.

Stratul de zăpadă nu a fost consistent, dar copiii au știut să profite de fiecare bulgăre pe care l-au putut strânge în mâini.

Pentru șoferi, zăpada a însemnat timp în plus petrecut cu pregătirea mașinii. Dar și în trafic.

Pe Autostrada A1, în județul Arad, dar și pe mai multe drumuri județene din vestul țării, drumarii au trimis utilaje și au împrăștiat materiale antiderapante. Iar temperaturi negative vor mai fi și în zilele următoare. Temperaturi normale pentru această perioadă, spun meteorologii.

Silvia Barbu, director Centrul Meteo Banat-Crișana: „Până miercuri, vremea se menţine rece, îndeosebi noaptea vom avea temperaturi foarte coborâte, de minus 7, minus 6 grade, izolat chiar mai coborâte. Iar maximele ziua vor fi uşor peste 0 grade.”

Potrivit meteorologilor, va ninge și în zilele următoare în vestul țării. În alte regiuni va fi vreme de iarnă doar sporadic, în special la munte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă