Schimb de replici între Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat. Ministrul a cerut ca elicopterele SMURD să zboare noaptea în toată țara

31 decembrie 2019, 13:04

Sâmbătă, în urma unui accident la Băile Govora, fetița de 10 ani a fost dusă cu ambulanța la Vâlcea, unde elicopterul aștepta să o preia s-o aducă în București.

Elicopterul nu a putut să mai decoleze întrucât se înnopta. Până la urmă, copilul a fost dus la București cu ambulanța.

La un moment dat, în timpul videoconferinței cu prefecții și șefii de poliție din țară, doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a încercat să intervină, însă ministrul nu i-a permis.

Șeful Inspectoratului general al Aviației a explicat ca elicopterele zboară noaptea numai intre București și Târgu Mureș.

Marcel Vela: Vă ordon, domnule Arafat, toate centrele universitare medicale Târgu Mureș, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova, Constanța să poată zbura, spre ele și de la ele și noaptea, elicopterele SMURD.

Raed Arafat: Avem nevoie de piloți.

Marcel Vela: Faceți rost de piloți!

Raed Arafat: Motivul pentru care zboară numai piloții de la cele două centre este pentru că au echipe care pot asigura funcționalitatea elicopterului 24 din 24.

Marcel Vela: Ce-ați făcut in ultimii 20 de ani să avem piloți? Nu-mi spuneți că știu. Angajați piloți!

Raed Arafat: E greu. Are nevoie de 1000 de ore de zbor.

Marcel Vela: În câți ani fac 1000 de ore de zbor? … 4 ani. De câți ani conduceți SMURD-ul, d-le Arafat… De ce nu ați angajat piloți?

Raed Arafat: Pentru că nu depindea de mine. Piloții îi luam de la armată sau de la Academie… Dacă era după mine angajam 1000 de piloți.

Ministrul de Interne a decis să trimită corpul de control la Vâlcea și a promis o nouă ședință de analiză astfel încât elicopterele SMURD să zboare noaptea în toată țara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite