Schimb de informaţii pe marile dosare. Obiective în domeniul concurenței pentru Președinția României la Consiliul UE

19 ianuarie 2019, 14:02

Noua directivă a Concurenței conferă puteri sporite instituțiilor abilitate să investigheze practicile care împiedică libera concurență pe piață.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Amenzile rămân și ele la fel, în schimb se întăresc puterile de investigare ale autorităților din concurență și se clarifică colaborarea lor cu autoritățile de investigație penală, parchetul.

Astfel, în cazul în care o investigație se desfășoară în același timp în mai multe state membre, acestea vor putea schimba informații între ele pentru o rezolvare cât mai rapidă a dosarului respectiv.

Un alt domeniu de mare interes pentru Consiliul Concurenței este reglementarea comerțului online, care nu de puține ori creează probleme consumatorilor.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Vom sprijini Guvrnul, în speță Ministerul Economiei, pentru a finaliza negocierile la timp privind noul regulament ce vizează relația între platformele pe care se desfășoară comerțul online și agenții economici, companiile care fac vânzările.

Timpul este scurt. În ciuda faptului că președinția română durează șase luni, toate negocierile trebuie încheiate înainte de alegerile pentru Parlamentul European, adică cel mai târziu până în luna aprilie a lui 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite