Scenariu extrem contra lui Iohannis. Liviu Dragnea susține că PSD analizează acuzarea președintelui de înaltă trădare

6 august 2018, 21:45

Liviu Dragnea admite că în PSD există un grup care lucrează la un document prin care președintele Klaus Iohannis ar putea fi acuzat de înaltă trădare.

Temeiuri ar exista, susține liderul PSD: de la încercări de răsturnare a guvernului în afara ordinii constituționale până la declarații false care ar fi alertat investitorii și piețele, punând în pericol stabilitatea economică.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: N-am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deservicii României și din punct de vedere economic, și din punct de vedere politic, și din punct de vedere strategic.

Administrația Prezidențială nu a comentat planul din laboratoarele PSD, în schimb liberalii îl bagatelizează.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Este o inepție pe care a prezentat-o același Dragnea, care este din ce în ce mai rupt de realitate. Este clar că altceva în afară de dorința de a scăpa de pușcărie nu mai are în cap.

Potrivit Constituției, președintele României poate fi acuzat de înaltă trădare cu votul a două treimi dintre senatori și deputați.

Dacă acest lucru se întâmplă, șeful statului este suspendat imediat, dar decizia demiterii nu se ia prin referendum, ci aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Surse politice chiar din interiorul PSD susțin că totul va rămâne la stadiul de amenințare, pentru Liviu Dragnea nu poate aduna numărul necesar de voturi în Parlament, iar Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord cu acest scenariu extrem.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite