Scenarii pentru noul an școlar. Ratele de incidență ar putea fi modificate, astfel încât unitățile să nu se mai închidă atât de repede. În ce condiții vor trece în sistem online cei care nu sunt vaccinați

Cu mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar, ministrul Educației spune că toți ar reveni fizic la ore, chiar dacă se vor adeveri scenariile privind evoluția pandemiei. Sorin Cîmpeanu propune ca la primul caz apărut în clasele cu copii de peste 12 ani, toți cei nevaccinați să plece să învețe în online.

19 August 2021, 19:37 |

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Școală cu prezență fizică pentru toți elevii începând cu 13 septembrie. Este prima opțiune luată în calcul. Scenariile vor constitui scenarii de rezervă".

Primul scenariu luat în calcul de autorități este cel pe care francezii au anunțat deja că-l vor aplica în clasele cu elevi cu vârsta mai mare de 12 ani.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "În cazul apariției unor situații de îmbolnăvire într-o clasă, vor trece obligatoriu în sistem online cei care nu sunt vaccinați, elevii care nu sunt vaccinați, iar elevii care sunt vaccinați vor avea posibilitatea, vor putea să continue cu prezență fizică".

Masca va rămâne obligatorie în școli, dar panourile de plexiglas ar putea să dispară.

Un alt scenariu care se conturează este acela în care ratele de incidență ar putea fi modificate, astfel încât școlile să nu se mai închidă atât de repede.

O eventuală variantă a testării în masă a elevilor se pare că nu va prinde nici anul acesta.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: "Părinții nu vor nici măcar testarea în masă. M-ați întrebat care ar fi soluția și cred că soluția ar fi să vorbim de testare în masă atât pentru copii, cât și pentru profesori".

Toate propunerile vor fi prezentate premierului, iar în perioada următoare vor fi organizate acțiuni de informare a părinților despre beneficiile vaccinării copiilor.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV: "Este perioada propice, perioada oportună pentru a ne vaccina. În momentul acesta, și părinții, și bunicii, și copiii eligibili - peste 12 ani - au acces la vaccinare".

Vaccinarea nu va deveni obligatorie, dar dacă vor fi părinți care nu vor accepta la clasă un profesor nevaccinat, situațiile vor fi gestionate punctual.

Cele mai recente date arată că peste 60% din personalul din învățământ e vaccinat. Procentele sunt mult mai mici în cazul elevilor mai mari de 12 ani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI