Scandalul revocării procurorului general. Tot mai mulți procurori din țară se solidarizează cu Augustin Lazăr

29 octombrie 2018, 21:26

CSM a răpuns unei solicitări a procurorului general și a comunicat că la dosarul de candidatură din 2016 a lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General nu este și o ordonanță de clasare dată de președintele Klaus Iohannis. Tudorel Toader declarase acest lucru în anunțul de revocare. Ministrul Justiției anunță că mâine va da publicității dosarul de candidatură a lui Lazăr.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Pentru a observa eventualele neconcordanţe, preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură. În mod normal, dosarele de la MJ, CSM şi Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!”, a scris Tudorel Toader pe o rețea de socializare.

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și liderii Opoziției îi recomandă procurorului general să atace în instanță procedura de revocare declanșată de Tudorel Toader.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR: „Nimeni nu îl poarte opri pe cetățeanul Lazăr Augustin, chiar dacă este procuror general al României, să se adreseze instanței să atace actul administrativ”.

Alina Gorghiu, senator PNL: „Constituția dă voie oricui să-și exercite acest drept și nu văd de ce procurorul general, indiferent de numele lui, n-ar apăra imaginea sistemului judiciar în sine și independența acestui sistem judiciar, atacând un act care este ilegal”.

Între timp, tot mai mulți procurori din țară își declară public susținerea pentru Augustin Lazăr. Peste 1.500 de magistrați au semnat scrisoarea prin care cer ministrului Justiției să abandoneze procedura de revocare a procurorului general.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite