Scandalul recursului compensatoriu. Politicienii implicați fug de responsabilitatea și efectele acestei măsuri

17 ianuarie 2019, 20:31

Absența unui studiu de impact, care să însoțească proiectul de lege privind recursul compensatoriu, a generat acest val de violențe și a adus din nou în sala de judecată indivizi care au recidivat, susține procurorul general.

În plin scandal public, doi foști premieri se duelează pe site-urile de socializare. „Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu şi-l asumă. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliţia PSD-ALDE are majoritate”, susține Dacian Cioloş, afișând și stenograma şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017.

„Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT în forma inițiată de Raluca Prună – să înțeleg că nu era bun? Sau că doamna Prună făcea proiecte pentru „penalii” coaliției PSD-ALDE, ca să folosesc vocabularul d-lui Cioloș? „, a replicat Grindeanu.

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună invocă decizia CEDO din 2012 și acuză coaliția PSD-ALDE că a schimbat radical sensul proiectului său.

APADOR-CH, asociație care luptă pentru drepturile omului, cere abrogarea legii recursului compensatoriu, deoarece a permis eliberarea mult prea grăbită a unor condamnați, fără să se țină cont de gravitatea infracțiunilor. Și opoziția vrea același lucru, iar PNL strânge semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă