Scandalul petrecerilor de la Guvernul britanic în timpul carantinei anti-Covid. Boris Johnson prezintă scuze, dar exclude o demisie

31 ianuarie 2022, 18:55

Boris Johnson a rostit un discurs în Camera Comunelor în care și-a apărat cabinetul, a scos în evidență reușitele executivului și și-a cerut scuze națiunii.

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit: „Voi răspunde afirmaţiilor din raport, dar, mai întâi de toate, vreau să spun că îmi pare rău, şi îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi pentru felul în care am gestionat această problemă. Nu foloseşte la nimic să spun că aceste lucruri au respectat regulile.

Raportul pregătit pentru partide are o concluzie gravă: petrecerile din Downing Street nu ar fi trebuit să aibă loc în timpul restricţiilor medicale.

Mai mult, documentul confirmă că au existat greşeli de conducere şi evaluare în guvern.

Anumite părţi din raport nu au fost date publicităţii deoarece sunt subiectul unei anchete a poliţiei.

Boris Johnson se confruntă cu cea mai gravă amenințare la adresa mandatului său. Premierul ar putea fi silit să demisioneze dacă partidele vor considera că este necesar. Raportul prezentat în Camera Comunelor, dar și ancheta paralelă a poliției riscă să-i distrugă întreaga carieră politică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite