Scandalul drogurilor a provocat o ședință la Ministerul de Interne. Șefii din Poliție au fugit de presă pe ușa din spate

9 iunie 2022, 17:37

Datele privind consumul de droguri în România arată că sunt creșteri la nivelul populației active. În perioada pandemiei s-a înregistrat o scădere față de 2019, dar acest lucru s-a întâmplat din cauza restricțiilor care au blocat pentru câteva luni traficul de stupefiante.

Consumul de droguri:

2018 – 7,6% din totalul populaţiei

2019 – 11,9% din totalul populaţiei

2020 – 10,7% din totalul populaţiei

(sursa A.N.A)

 

Interesul crescut pentru consumul de droguri se poate observa și după numărul mare de dosare penale întocmite de autorități. Cei de la DIICOT anunță că sunt zeci de astfel de dosare după depistările făcute la Saga Festival și vizează în special deținerea de droguri pentru consum propriu:

„Au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 la data de 09.06.2022, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuții de asigurare și menținere a ordinii publice cu ocazia activităților desfășurate de acestea în contextul festivalului menționat mai sus. Actele de constatare au vizat comiterea infracțiunii de deținerea de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.”

Ministrul de Interne spune că lucrurile se vor schimba din punct de vedere al prevenției și combaterii consumului și traficului de droguri.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Vom reevalua activitățile de colectare a datelor, vom pregăti suplimentar personalul MAI, vom stabili calendarul evenimentelor cu public numeros și acolo vom avea o prezență sporită. Vom pregăti organizatorii de evenimente și, foarte important, vom comunica public.

Declarația ministrului probabil că nu a fost auzită de subalternii săi, pentru că, după ședința de analiză, niciunul nu s-a arătat în fața jurnaliștilor care așteptau la minister. Numai Eduard Miriţescu, al doilea om din IGPR, a ieșit pe ușa din față, dar a refuzat să facă declarații, motivând că Matei Benone, șeful său și al întregii Poliții Române, urma să iasă din instituție.

Numai că domnul Benone a preferat să iasă pe ușa din spate, pentru a evita ziariștii. Și nu e prima dată când refuză dialogul. În schimb, prin intermediul unui comunicat de presă, cei de la MAI au anunțat că în urma ședinței s-a stabilit intensificarea controalelor în baruri și cluburi, o prezență mai activă pe litoral în timpul verii și o îmbunătățire a calității profesionale a angajaților ministerului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite