Scandalul din Ditrău nu s-a încheiat. Localnicii au făcut o petiție publică, Inspecția Muncii a făcut control

3 februarie 2020, 19:38

După scandalul făcut de localnici din cauza angajării a doi muncitori din Sri Lanka la brutăria din Ditrău, inspectorii de muncă au început controale.

Acuzaţiile lansate de foşti angajaţi ai brutăriei în legătură cu condiţiile de muncă și modul de salarizare au fost verificate de inspectorii ITM Harghita veniți în control la sediul firmei.

De altfel, săptămâna trecută și inspectorii de la Biroul de Imigrări au făcut verificări și au constatat că cei doi brutari din Sri Lanka au fost angajați în mod legal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal in rem în cazul Ditrău pentru incitare la ură şi discriminare.

Primarul comunei Ditrău, Puşkas Elemer, a anunțat că aproximativ 350 de localnici care au participat la adunarea sătească de săptămâna trecută vor întocmi o petiţie către firma de panificație.

Nu toţi localnicii din comuna Ditrău împărtăşesc opiniile celor care au protestat.

Între timp, mai mulți antreprenori vor să-i angajeze pe cei doi brutari din Sri Lanka.

După oferta făcută de omul de afaceri Ștefan Mandachi, un patron din Argeş e dispus să le dea de lucru celor doi muncitori. De altfel, la societatea din Argeș lucrează deja 10 angajate din Nepal, iar numărul lor se va dubla în curând. Constantin Zaharia a luat deja legătura cu firma din Ditrău pentru a-i prelua pe cei doi angajați.

Angajatele străine susțin că se simt foarte bine în România și au de gând să-și prelungească șederea.

Firma de panificație din Argeș are peste 200 de angajați, iar patronul spune că brutarii sri lankezi de la Ditrău se vor integra imediat în comunitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă