Scandalul Cathedral Plaza. Arhiepiscopia Romano Catolică îi cere primarului general să infirme legătura de rudenie cu managerul proiectului

19 mai 2017, 09:15

Postările preotului Francis Doboș pe o rețea de socializare sunt considerate jignitoare de către primarul general al Capitalei. Printre altele, prelatul scrie că primăria nu începe demolarea Cathedral Plaza pentru că nașa de cununie a Gabrielei Firea este chiar cea care a construit turnul, Daiana Voicu.

Chiar dacă reprezentanții arhiepiscopiei spun ca „regreta terminologia folosită” de către purtătorul de cuvânt, în ceea ce privește demolarea imobilului, rămân ferm pe poziție și mai arunca o săgeată.

„Se pare însă că actualul Primar general s-a înregimentat în grupul de sprijin al investitorului, iar noi îi solicităm public să infirme faptul că Daiana Voicu, managerul dezvoltatorului proiectului Cathedral Plaza este nașa sa de la căsătorie.”

Gabriela Firea:  Îi voi întreba și eu pe bucureșteni dacă sunt de acord să dam câteva milioane de euro ca să demolam aceasta clădire în doi timpi și trei mișcări asa cum cere Arhiepiscopia, după ce au fost de acord cu aceasta construcție.

Potrivit primăriei, clădirea va putea fi demolata numai după ce va primi un aviz favorabil de la Ministerul Culturii privind modul in care se va face demolarea. Pe de alta parte tot primăria este cea care spune că exista un proces pe rol în care proprietarul cere punerea în legalitate a blocului.

Arhiepiscopia romano-catolică susține că demolarea Cathedral Plaza ar costa 7 milioane de euro, dar proprietarul avertizează că operațiunea va ajunge la 70 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă