Scandalul apei curge fără oprire. Declarații contradictorii, plângeri penale și acuzații în lanț

Apele se tulbură şi mai mult în scandalul de la robinetele bucureştenilor! Viceprimarul Capitalei ameninţă ca îl va da în judecată pe ministrul Sănătăţii. În replică, Sorina Pintea spune că toate măsurile luate au fost legale. Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a amendat Apa Nova cu 10 mii de lei pentru că apa furnizată nu era în parametrii normali. Compania suspectează că totul a plecat de la o deversare cu substanţe periculoase în râul Argeş şi cere instituţiilor statului se verifice aceasta variantă.

04 Februarie 2019, 16:51 (actualizat 04 Februarie 2019, 20:03) Știrile TVR |
Scandalul apei curge fără oprire
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ziua şi declaraţiile contradictorii pe tema apei de la robinet, plus un meci care s-ar putea muta în instanţă.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, vrea să facă plângere penală pe numele ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Este una dintre acţiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze, prin aceeaşi metodă cu care au făcut şi la Maternitatea Giuleşti.

Între timp, reprezentanţii Apa Nova au sesizat Administraţia Naţională Apele Române şi Garda de Mediu şi cer o anchetă în legătură cu o posibilă poluare cu amoniu a râului Argeş, din altă sursă decât topirea zăpezii. Au făcut și plângeri penale la parchetele din Piteşti şi Târgovişte.

Reprezentanții Apa Nova spun că, în urma analizelor, specialiștii companiei au ajuns la concluzia că acea variație ridicată de amoniu nu ar proveni de la topirea masivă a zăpezii ci ar fi vorba mai degrabă de o deversare cu substanțe perculoase pe râul Argeș.

Ministrul Sănătăţii a declarat că inspectorii DSP şi-au făcut datoria, iar Ministerul a făcut legal toate comunicările. Ba, mai mult, protocolul încheiat în 2016 între DSP şi Apa Nova, care obligă cele două instituții să se pună de acord înainte de un anunț public, nu mai există începând de astăzi.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Cred că s-a mers prea departe. Nu cred că suntem în faza în care să politizăm sănătatea populației. Inspectorii DSP și-au făcut datoria, cu toate că au existat presiuni.

Pentru prima dată de la declanșarea scandalului, și ministrul Apelor a făcut declarații publice. A dat asigurări că apa a fost în parametri în tot acest timp. Asta deşi rezultatele analizelor Ministerului Apelor diferă de rezultatele Apa Nova, dar și de cele ale DSP.

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor: Dacă mi se încadrează apa brută în limitele parametrilor care îmi spune legea, eu nu trebuie să iau o măsură anume. Monitorizez parametrii conform legii.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Dacă amoniul era în limitele normale, atunci de ce s-a făcut hiperclorinarea?

Cetăţenii rămân tot nelămuriţi.

Între timp se aşteaptă și rezultatele finale ale analizelor microbiologice.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI