Scandal uriaș provocat de Darius Vâlcov după ce a publicat fișa medicală a unui protestatar și un clip în care face comparații cu nazismul

3 septembrie 2018, 19:20

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a revoltat mii de oameni cu două postări de pe rețelele de socializare. A publicat mai întâi fișa medicală a unui protestatar, însoțită de un comentariu personal. La scurt timp, a pus pe Facebook un clip în care președintele Iohannis e prezentat ca un continuator al lui Hitler, iar Forumul Democrat al Germanilor, ca o organzație nazistă.

Opoziția îi cere demisia, dar critici au venit și de la partenerii de guvernare din ALDE.

Codurile penal și civil, legile pentru drepturile pacienților, dar și numeroase convenții și directive europene și internaționale interzic și pedepsesc chiar și cu închisoarea divulgarea datelor personale, precum și folosirea însemnelor naziste.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră însă că Vâlcov nu trebuie demis. „A fost un gest nefericit”, a catalogat Liviu Dragnea afirmațiile consilierului primului ministru. Nu cred că trebuie demis sau să-și dea demisia de acolo, a spus liderul social-democrat.

Ceilalți social democrați au făcut doar declarații laconice.

Darius Vâlcov este consilier al premierului Viorica Dăncilă și un apropiat al lui Liviu Dragnea. E considerat eminența cenușie a cabinetului și a programului de guvernare. La începutul anului, Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani și trafic de influență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite