Scandal uriaș și acuzații de fraudă în sectorul 1 al Capitalei, după alegerile locale. Un bărbat ar fi sustras peste 400 de procese verbale din sediul Biroului electoral de sector

29 septembrie 2020, 21:02

În fața Biroului Electoral al sectorului 1, susținătorii candidaților PSD și USR-PLUS și-au aruncat vorbe grele în urma acuzațiilor lui Clotilde Armand că Dan Tudorache a încercat să falsifice rezultatul votului de duminică.

Un bărbat ar fi sustras mai multe procese verbale din sediul Biroului Electoral al sectorului 1.

Incidentul este acum anchetat.

Potrivit șefului Poliției sectorului 1, 8 persoane au fost audiate în acest caz. Asupra unui bărbat au fost găsite 473 de procese verbale.

Primarul în exercițiu al sectorului 1 și candidatul PSD la încă un mandat de edil, Dan Tudorache, susține că nu a greșit și a cerut renumărarea voturilor.

Colegii de partid ai lui Clotilde Armand au supravegheat toată noaptea sediul Biroului Electoral de sector, pentru a se asigura că numărarea voturilor este corectă.

PSD consideră că partidele de dreapta fac presiuni asupra autorităților care trebuie să se pronunțe în acest caz și le cere să înceteze. În plus, consideră că solicitarea candidatului social democrat de renumărare a voturilor este legitimă.

Acum se renumără voturile din ultimele 9 secții care nu au fost închise. Au mai rămas doar 4 secții de numărat, a precizat Alexandru Costache, jurnalist TVR, pentru Telejurnal.

O decizie privind renumărarea voturilor din întregul sector va fi luată miercuri de Biroul Electoral Central.

Potrivit rezultatelor parțiale, Clotilde Armand a obținut puțin peste 41% din voturi, iar Dan Tudorache 39,79 %.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite