Scandal politic în Bulgaria. Fostul guvern, acuzat că a interceptat convorbirile politicienilor din opoziție

29 iulie 2021, 21:02

Ministrul interimar de Interne, Boiko Rashkov, a fost chemat în Parlament pentru a da explicații despre acuzațiile pe care le-a lansat la adresa politicienilor din partidul de centru-dreapta Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei, GERB.

Audierea sa a declanșat o dispută intensă între Rashkov și parlamentarii celui mai mare partid din parlament. Rashkov a fost acuzat că a făcut speculații false pentru a influența alegerile parlamentare. Politicienii din GERB au cerut chiar crearea unui comitet temporar care să-l ancheteze. Ei au spus că declarațiile ministrului au fost verificate de procurori care au stabilit că nu există dovezi.

În replică , Boiko Rashkov a declarat că are o lista cu 123 de persoane ale căror drepturi au fost încălcate.

Acuzațiile ministrului de Interne sunt susținute și de noul partid apărut recent „Ridică-te Bulgaria! Venim!”. Maia Manolova, lidera grupului parlamentar, a spus că formațiunea sa are cererile de monitorizare a întregului Birou Central al partidului și a multor activiști, din cauza suspiciunii că pregătesc o lovitură de stat sau o revoltă.

Anchetă Serviciului Național de Investigații a stabilit, însă, că nu au existat încălcări ale legii din partea Agenției de Stat petru Securitate Națională, Directoratul Anti-Crimă sau Departametul pentru Securitate Internă al Ministerului de Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite