Scandal pentru un loc de parcare între directoarea unei şcoli din Capitală şi poliţişti

4 august 2022, 19:11

Directoarea şcolii private unde mai mulţi copii ucraineni urmează cursuri de limba română şi engleză pe perioada verii a sărit în apărarea unuia dintre părinţi, care şi-a parcat maşina în faţa casei din vecinătatea unităţii de învăţământ.

Proprietara locului de parcare a chemat Poliţia, iar directoarea, o româncă de origine siriană, s-a oferit să asigure traducerea dialogului dintre bărbatul ucrainean şi agenţi. A cerut, în plus, ca locatarii din zonă care au autoturismele parcate pe locurile şcolii, să le mute imediat, moment în care ar fi fost agresată.

În replică, Poliţia Capitalei susţine că agenţii au acţionat legal.

„Luând în considerare faptul că femeia a refuzat în repetate rânduri legitimarea și cooperarea și nu a răspuns solicitărilor legale, conform Legii 218, polițiștii au procedat la imobilizarea și conducerea la sediul secției, în vederea stabilirii identității.”

Directoarea şcolii spune că nu le-a dea buletinul pentru că îl uitase acasă.

Poliţia susţine că dialogul a fost diferit şi au dus-o pe femeie la secţie unde au amendat-o cu 2.500 de lei pentru că nu s-a legitimat şi i-a jignit pe agenţi.

”După ce au fost îndeplinite procedurile legale, a fost stabilită identitatea persoanei, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 2.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare și pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității.”

Directoarea şcolii reclamă şi faptul că după ce a fost dus la secţie ar fi fost hărţuită de unul dintre poliţişti.

Femeia aşteaptă acum şi un certificat medico-legal care să ateste agresiunea suferită. Susţine, însă, că nu va depune plângere în Romania, ci se va adresa direct forurilor europene.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite