Scandal pe Parcul Natural Văcărești, între activiști și administrația parcului, după anunțul că vor fi demolate foișoarele. Nicușor Dan face apel la „maturitate”

Foișor în Parcul Natural Văcărești
Foișor în Parcul Natural Văcărești
25 mai 2022, 14:57

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti a anunțat, miercuri dimineață, că renunţă la colaborarea cu Primăria Municipiului Bucureşti, reproşându-i Administraţiei Parcului Văcărești, instituție în subordinea PMB,  că „demolează infrastructura” de vizitare a parcului, dar nu asigură paza corespunzătoare a zonei.

Activiștii au mai fost nemulțumiți că Administrația Parcului „a refuzat constant să folosească studiile și datele” obținute de asociație în 10 ani de activitate. Asociaţia critică Administraţia Parcului pentru faptul că „nu comunică public şi transparent” planurile pentru administrarea zonei.

Pe de altă parte, directoarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion, a spus că decizia demontării foişoarelor din parc a fost luată deoarece acestea au început să putrezească şi nu mai erau sigure, motiv pentru care vor fi înlocuite.

Ea a subliniat că planul de management trebuie realizat de către experţi acreditaţi şi că datele studiului de biodiversitate trebuie să fie cât mai actuale. Ştefania Simion a adăugat că administraţia a transmis asociaţiei un protocol de colaborare revizuit şi adnotat de către echipa juridică, dar că reprezentanţii asociaţiei nu au răspuns.

Postările ANVP:

În scandal a intervenit și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a făcut apel la „moderație și maturitate” și care a catalogat reproșurile drept „subiecte minore”.

„Faţă de discuţiile publice de ieri şi de azi legate de Parcul Natural Văcăreşti, invit ambele părţi (Administraţia şi Asociaţia) la moderaţie şi maturitate. Avem prea multe lucruri de făcut împreună ca să ne certăm pe subiecte minore. Voi invita ambele părţi la o discuţie în zilele următoare’, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite