Scandal la Roma. Fetuși îngropați într-un cimitir. Numele femeilor care au făcut întreruperile de sarcină, trecute pe cruci

12 octombrie 2020, 11:50

Este și cazul Francescăi, căreia spitalul unde a făcut întreruperea de sacină refuzase să îi spună ce se întâmplă cu fetusul. Femeia a întrebat de nenumărate ori cum se procedează în asemenea cazuri, dar nu a primit niciodată răspuns. Acum înțelege oroarea cimitirului apărut ca peste noapte. Și cât de cumplită e nu numai amintirea, ci și faptul că i s-a pus numele pe o cruce. Sunt cel puțin 30 de femei aflate în aceeași situație, care pregătesc acum o acțiune în justiție.

S-a deschis o anchetă asupra responsabilității tuturor instituțiilor publice implicate: autoritatea sanitară locală, institutul medico-legal și administrația cimitirelor.

Cazul suscită multă emoție în Italia, țară catolică în care avortul este legal de 4 decenii, dar legea care îl reglementează e însoțită de o clauză de conștiință pe care cei mai mulți dintre medici o invocă pentru a refuza să facă întreruperi de sarcină.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite