Scandal la Prada, după ce grupul a comercializat obiecte rasiste. Articolele au fost scoase de la vânzare și firma și-a cerut scuze

22 decembrie 2018, 14:58

Articolele erau puse în vânzare într-un magazin din cartierul newyorkez Soho. Brelocuri, huse pentru telefoane mobile, tricouri cu fețe de afroamericani cu ochi bulbucați și buze groase, așa cum erau ei ridiculizați în caricaturi de acum un secol care îi prezentau drept persoane ignorante, naive și leneșe.

Allen Adamson, consultant: „Da, a fost foarte clar că au trecut o linie. Au lezat sensibilităţi aparte. Dacă ar fi avut diversitate în managementul companiei, poate şi-ar fi dat seama. Dacă şi-ar fi făcut timp să vadă şi să se gândească la asta şi dacă ar fi studiat piaţa, puteau să evite situaţia.”

Rețelele de socializare au reacționat rapid și dur. Controversa a luat amploare, au apărut îndemnuri la boicotarea produselor firmei. Degeaba a răspuns grupul Prada că sunt imaginare creaturile ilustrate, că nu există nicio legătură cu caricaturile din secolul al XIX-lea, degeaba a retras de la vânzare obiectele controversate.

Allen Adamson: „Ar trebui să înveţe lecţia, să se uite înapoi şi să îşi dea seama cum ar fi putut să prevină această situaţie.”

Până la urmă, Prada și-a recunoscut greșeala, și-a cerut scuze. Și ceva mai multe: a anunțat că banii încasați din produsele incriminate vândute până acum vor fi donați unei organizații newyorkeze care luptă împotriva rasismului și grupul Prada însuși va înființa un consiliu intern pentru diversitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite