Scandal la școala Sfântul Nicolae din Capitală. Părinții elevilor nu vor ca băiatul care și-a ucis bunica să învețe în această școală

26 octombrie 2018, 19:45

Copilul acuzat că și-a omorât bunica și fratele lui mai mic au fost respinși deja de trei școli din Capitală. Mama și tatăl băieților nu au renunțat, așa că au încercat să-i transfere la școala Sfântul Nicoale, pentru că acolo sunt repartizați după domiciliul mamei. La scurt timp, vestea s-a răspândit cu repeziciune în școală. Părinții celorlalți copii s-au revoltat și cer conducerii școlii să nu permită transferul.

Părinții copiilor care învață la școala Sfântul Nicolae au făcut deja o petiție.

Părinții celor doi copii au ajuns la o înțelegere – își doresc ca cei mici să studieze în continuare în învățământul de masă. Cealaltă variantă erau cursurile la domiciliu.

Mama și tatăl copiilor speră ca în acest fel cei mici să uite drama prin care au trecut.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că nimeni nu se poate atinge de dreptul la educație al baiatului, dar chiar și așa, Consiliul de Administrație al școlii stabilește dacă acceptă transferul celor doi băieți.

Un ONG care luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilități condamnă felul în care ceilalți părinți îl stigmatizează pe băiat și spun că aceștia ar trebui să fie preocupați să găsească mijloace de suport.

Centrul European pentru pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități consideră că respingerea fratelui cel mic reprezintă o faptă gravă de discriminare prin asociere și se arată îngrijorat de lipsa de profesionalism a Inspectoratului Școlar și a celor de la Protecția Copilului.

În luna mai, băiatul de 9 ani șoca opinia publică prin gestul său. Și-a omorât bunica pentru că femeia nu l-ar fi lăsat să se joace pe calculator.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite