Scandal la CCR. Judecătorii au eliminat opinia colegei lor, Livia Stanciu, privind pragul la abuz

24 iunie 2017, 20:27

Judecătoarea Livia Stanciu, fosta şefă a Instanţei Supreme şi numită la CCR de preşedintele Klaus Iohannis, s-a opus deciziei prin care Curtea obligă Parlamentul şi Guvernul să introducă prag la abuzul în serviciu.

Ceilalţi judecători au modificat regulamentul şi au decis că preşedintele Valer Dorneanu poate bloca publicarea opiniilor separate sau contrare.

Aprecierile cu caracter sentenţios, ostentativ, provocator sau cu tentă politică sunt interzise„, au decis judecătorii majoritari.

Decizia de a scoate din motivarea privind pragul la abuz opinia judecătoarei Stanciu stârneşte revoltă.

În cazul deciziei privind posibilitatea persoanelor condamnate de a fi numite în Guvern, judecătorii care în trecut au fost membri PSD, Valer Dorneanu, Simona Maya Teodoriu şi Marian Enache, au făcut opinie separată.

Mai exact, au vrut să permită persoanelor condamnate să facă parte din Guvern. Atunci, opiniile lor au fost făcute publice, potrivit regulamentului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 2 ani cu suspendare în procesul Referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, tocmai de un complet condus, la acea vreme, de şefa Înaltei Curţi, Livia Doina Stanciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite