Scandal la Cannes. Actrița Asia Argento, mesaj față de abuzurile sexuale din lumea filmului: Nu vă vom mai permite să scăpați!

20 mai 2018, 21:37

Actrița italiană Asia Argento a stupefiat publicul vorbind despre clipele de coșmar prin care a trecut.

Asia Argento: În 1997 am fost violată de Harvey Weinstein aici, la Cannes. Aveam 21 de ani. Acest festival era un teren de vânătoare. Chiar și în această seară, printre voi, sunt unii care în continuare au de dat socoteală pentru comportamentul lor față de femei, care nu își au locul în această industrie, în nicio industrie sau loc de muncă. Știți cine sunteți. Dar, și mai important, noi știm cine sunteți și nu vă vom mai permite să scăpați!

Weinstein a respins acuzațiile dar cazul a inflamat lumea filmului. Acuzațiile actriței italiene vin după un an de foc la Hollywood, aruncat în aer de dezvăluirile privind comportamente sexuale agresive față de femei.

82 de femei, tot atâtea câte scandaluri au dominat cinematografia mondială, s-au aliniat pe scena festivalului într-un protest simbolic.

În ciuda speculațiilor potrivit cărora o femeie va câștiga anul acesta Palme d”Or, trofeul a plecat spre Țara Soarelui Răsare.

Președinta juriului, Câte Blanchett, a dezvăluit că alegerea câștigătorului a fost extrem de dificilă. În cele din urmă, opțiunea a fost Shoplifters, o dramă cu incredibile răsturnări de situație.

Într-un gest neobișnuit, premiul pentru cel mai bun scenariu a fost atribuit regizorului iranian Jafar Panahi care nu are permisiunea să-și părăsească țara. El va împărți trofeul cu Nader Saeivar, co-scenaristul filmului “3 fețe”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite