Scandal în Parlament. Strigăte, acuzații și insulte din cauza amendamentului privind majorarea salariilor demnitarilor. ”Vă creșteți vouă salariile! Mincinosule!”

Atmosferă de maidan în Parlamentul României la dezbaterea legii prin care se vor majora salariile aleșilor locali și ale bugetarilor din administrația locală. În forma votată de Senat, erau pe lista de măriri și parlamentarii și miniștrii, dar revolta din spațiul public s-a propagat azi până în rândul deputaților. Argumentele pro și contra au fost înlocuite cu injurii și o atitudine nedemnă pentru un parlamentar. USR va contesta la CCR legea. Dacă judecătorii o vor declara constituțională, din noiembrie, 400.000 de aleși locali și cei din aparatul lor administrativ vor avea salarii mai mari.

27 Septembrie 2022, 14:05 (actualizat 27 Septembrie 2022, 18:41) Știrile TVR |

Deputații s-au confruntat pe tema creșterii salariilor pentru aleșii locali. Au lăsat microfonul și au trecut la ironii și acuzații, la un pas să se ia și de gulere. PNL, PSD și UDMR au spus că trebuie reparată o nedreptate pentru acești angajați de la stat care, în ultimii ani, au avut salariul plafonat. USR a fost împotrivă de la început, însă AUR a susținut majorările la Senat, iar acum s-a răzgândit. Ambele vor venituri mărite pentru toți românii, sau pentru nicio categorie. În tot haosul creat, deputatul George Simion a stins lumina în sală. În plen, disputa a continuat.

GABRIEL ZETEA, deputat PSD: Ați stins astăzi lumina în cadrul Comisiilor reunite de Muncă și de Buget, că faceți economie. Nu crește astăzi salariul președintelui României, indemnizația primului ministru, a parlamentarilor, dar crește salariul bugetarilor, a celor din administrația locală.

GEORGE SIMION, deputat AUR: Nu îmi spuneți mie că vă doare pe dumneavoastră de români, pentru că trebuia să vă îngrijiți de profesori, de învățători, de polițiști, de lucrătorii din TESA, din sănătate.

FLORIN ROMAN, deputat PNL: De ce să îi atacăm pe aleșii locali, pentru că fac apă, fac drum, fac canal, dispensare, pentru că fac educație, pentru că la ora 12.00 le bate omu' în poartă și spune: Dom' primar, am o problemă!

CSOMA BOTOND, deputat UDMR: Nu trebuie să avem o abordare de luptă de clasă și să îi asmuțim pe oameni împotriva administrațiilor publice locale.

SEIDLER CRISTIAN, deputat USR: De fapt, e vorba despre bani, pentru voi și ai voștri. Îmbuibare este cuvântul de ordine al acestei dezbateri.

400.000 de salariați din administrația publică locală ar urma să primească salarii mai mari din noiembrie. Cel mai mare venit într-o primărie de comună mică este acum de puțin peste 3.000 de lei net. Salariile celor din administrația locală cresc doar odată cu cel al primarului.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Gabriel Zetea (PSD) și George Simion (AUR) s-au înfruntat, marți, în sala Comisiei de muncă a Camerei Deputaților.

Au fost strigăte, acuzații, insulte și chiar atitudini amenințătoare.

”Vă creșteți vouă salariile! Mincinosule!”, s-a auzit în sala de ședință.

Amendamentul prin care s-au majorat salariile demnitarilor a fost dezbătut, astăzi, cu scandal și au fost eliminate majorările pentru deputați și senatori, în Comisia de Munca.

Reprezentanții PSD au susținut că votarea amendamentului la Senat a fost o întâmplare. S-a dorit, de fapt, doar majorarea salariilor celor care lucrează în teritoriu, adică ale primarilor și șefilor de Consilii Județene.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI