CORESPONDENŢĂ DE LA PARIS

Scandal în Franţa din cauza calităţii proaste a cărnii tocate. Aproape 800 de tone au fost distribuite nevoiașilor

Un scandal legat de calitatea cărnii tocate a stârnit indignare în Franța. Aproape 800 de tone de carne tocată au fost distribuite nevoiașilor, prin intermediul unor asociații caritabile. Semnalul de alarmă a fost tras de autoritățile care se ocupă cu denunțarea fraudelor, după ce peste 40 de analize efectuate au arătat calitatea îndoielnică a produselor pe bază de carne tocată. Are detalii Mihaela Antoche, coerspondent Tvr la Paris.

08 Iunie 2019, 14:16 |

Carne tocată de vită cu amidon, soia, exces de grăsimi, piele și resturi de carne procesată. Într-un cuvânt, carne tocată care nu e carne, adică un produs care nu corespunde standardelor de calitate și care, mai mult decât atât, a ajuns pe mesele celor săraci. O fraudă descoperită de patru asociații care au sesizat imediat justiția.

Anul trecut, peste 1500 de tone de carne tocată congelată, în valoare de mai bine de 5 milioane de euro, au fost cumpărate de un fond european pentru ajutorarea celor defavorizați. Aproape jumătate din această cantitate a fost distribuită, din iulie anul trecut și până în februarie acest an, când au apărut suspiciunile.

Autoritățile spun că sănătatea celor care au consumat această carne nu a fost pusă niciun moment în pericol.

Toate semnele de întrebare duc spre firme din Franța și un intermediar din Polonia. Numele nu au fost făcute publice, iar justiția din cele două țări anchetează cazul.

Cei care vor fi găsiți vinovați riscă doi ani de închisoare și o amendă de peste un milion de euro pentru fapte de înșelătorie, fraudă în bandă organizată.

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI