Scandal în Franța, cu o zi înaintea alegerilor: Emmanuel Macron anunță că a fost victima unui atac informatic uriaș

6 mai 2017, 15:08

Cu puțin înainte de miezul nopții, 9 gigabiți de emailuri și alte documente furate de hackeri din calculatoarele mișcării En Marche, au ajuns pe internet. Potrivit reprezentnaților lui Macron, acolo se află emailuri și documente despre activitățile legale ale mișcării, dar și multe informații false.

În ziua dinaintea votului, însă, candidații nu au voie să facă declarații, ceea ce înseamnă că Emmanuel Macron nu se poate apăra în fața acestui atac. Autoritățile electorale au transmis și presei să nu publice informațiile, potrivit acelorași reguli de silentio stampa în ziua premergătoare votului.

Ultima zi de campanie nu a fost ușoară nici penru Marine Le Pen. Candidata la președinție și vicepreședintele partidului Frontul Național au fost aspru huiduiți la Reims.

Francezii merg mâine la vot pentru a-și alege viitorul președinte. Nu puțini, însă, sunt indeciși sau chiar refuză să voteze, mai ales în rândul tinerilor.

Indiferent de motivația alegătorilor, Emmanuel Macron pare detașat în drumul său spre Palatul Elysse. Potrivit celor mai recente sondaje, centristul și-a mărit avansul față de Le Pen la 24 de procente și conduce cu 62% din intențiile de vot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite