Scandal în comuna Ivești, județul Galați, după ce carantina a fost prelungită cu 14 zile

În localitatea Iveşti, din județul Galați, unde incidenţa cazurilor este de 7.46 la mia de locuitori a fost prelungită carantina, ceea ce i-a nemulțumit pe unii localnici care au ieșit în stradă.

27 Octombrie 2020, 08:04 (actualizat 27 Octombrie 2020, 12:25) |
Scandal la Ivesti
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE: Restricțiile impuse de prelungirea carantinei i-au nemulțumit pe unii localnici care au ieșit în stradă.

_____________________________________________________________________

În zona carantinată este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, iar intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine.

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de prelungire a carantinei zonale din comuna Ivești, județul Galați, la solicitarea CJSU. Astfel, carantina este prelungită începând de marți pentru o perioadă de 14 zile.

„Începând cu data de 27.10.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile se prelungește măsura de carantinare zonală a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, județul Galați”, a anunțat Prefectura Galați.

Autoritățile au stabilit rute ocolitoare pentru zona carantinată, astfel: D.J. 255 Izvoarele - Slobozia Conachi – Pechea - ieșire D.J. 251 - Costache Negri – Cudalbi – ieșire D.J. 254 - Grivița, D.J. 253 Umbrărești intersecție cu D.J. 254 B – Grivița.

În zona carantinată este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, iar intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine.

De asemenea, se interzice deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești, dar și circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00, excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale.

Potrivit Prefecturii, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a operatorilor economici de pe raza comunei carantinate în intervalul orar 06.00 - 22.00 pe baza unor documente justificative și este interzisă intrarea în zona carantinată a operatorilor economici ce desfășoară activități de curierat și care livrează/preiau comenzi la/de la cetățenii unității administrative-teritorială carantinate.

(sursa: Mediafax)

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 8°C 7°C
CLUJ 9°C 10°C
CONSTANTA 14°C 14°C
CRAIOVA 6°C 7°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI