Scandal în Australia: Mii de documente secrete, care vizează miniștri și parlamentari, dezvăluite de presă

1 februarie 2018, 13:39

Reporterii de la televiziunea ABC au primit dosarele de la un bărbat care le-a găsit într-un magazin specializat în mobilă veche. El a cumpărat două dulapuri la prețuri incredibil de mici.

Motivul era simplu: piesele de mobilier erau încuiate și nimeni nu mai găsea cheile. Surpriză a fost uriașă: înăuntru erau documente secrete care ar fi trebuit să rămână clasificate timp de 20 de ani. Ele se referă la subiecte de mare importantă legate de securitatea națională a Australiei și nu numai.

ABC a difuzat numeroase reportaje despre probleme guvernamentale. Totul a pornit de la un vânãtor de chilipiruri, un magazin de mobilă veche și s-a terminat cu încălcarea regulilor de securitate ale guvernului și investigația despre cum a fost posibil acest lucru.

400 de documente au fost emise de Comitetul pentru Securitate Națională care controlează serviciile de informații și forțele armate. Televiziunea ABC consideră că este în interesul publicului că documentele să fie publicate dar fostul premier Kevin Rudd a declanșat o acțiune în justiție împotriva postului TV.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite