Scandal în apropierea unei secții de votare dintr-o comună vâlceană. Polițiștii care au intervenit în forță pentru încătușarea unui bărbat, verificați

30 septembrie 2020, 11:08

Un alt agent de poliţie a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare faţă de alţi bărbaţi care au filmat intervenţia.

Scandalul a avut loc duminică seară, în apropierea unei secţii de votare din comuna Şirineasa. Potrivit IPJ Vâlcea, un poliţist care asigură paza secţiei de votare a chemat ajutoare întrucât mai mulţi localnici consumau băuturi alcoolice şi tulburau liniştea şi ordinea publică.

A fost chemat la faţa locului să restabilească ordinea echipajul din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni. Scandalul a escaladat însă în momentul în care poliţiştii au încercat să-l încătuşeze pe unul dintre localnici. În imaginile filmate de martori se vede cum unul dintre poliţişti încearcă să-l imobilizeze pe vâlceanul întins pe asfalt punându-i piciorul pe gât.

În timpul intervenţiei, un alt poliţist a folosit spray-ul iritant lacrimogen către localnicii care au filmat scena. Reprezentanţii IPJ Vâlcea susţin însă că s-a folosit spray-ul întrucât aceştia ar fi încercat să-i împiedice pe agenţi să ia măsurile legale.

În urma scandalului, bărbatul încătuşat a fost amendat cu 6 500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a dispus efectuarea unei verificări, prin structura de control intern, cu privire la intervenţia poliţiştilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite