Televiziunea publică din Azerbadjan: Sunt „inadmisibile evenimentele petrecute în etapa finală a Eurovision”

Eurovision 2022
Eurovision 2022
16 mai 2022, 13:54

Televiziunea azeră consideră „inadmisibile evenimentele petrecute în etapa finală a concursului Eurovision” și transmite că așteaptă un răspuns oficial din partea organizatorilor.

Reprezentanții televiziunii publice din Azerbadjan mai precizează, în comunicat, că juriul azer a dat 12 puncte Ucrainei, iar, înainte de anunțarea rezultatelor finale, organizatorii Eurovision i-au contactat, „îndemnându-i să anunțe alte rezultate la finalul emisiunii finale”. Aceștia spun că au respins „categoric” această cerere.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Iuliana Marciuc, Mihai Pocorschi și wrs vorbesc despre scandalul de la Eurovision, la TVR1, de la ora 20.00

Reprezentanții televiziunii azere acuză că nu au fost informați despre existența vreunei defecțiuni referitoare la sistemul de vot și că, de altfel, televiziunea nici nu a înregistrat vreo defecțiune.

„Nu am îndreptățit organizatorii să anunte voturile în numele Televiziunii Publice”, reiterează televiziunea publică azeră, care cere un răspuns oficial din partea organizatorilor Eurovision.

Și Televiziunea Română acuză organizatorii Eurovision că au schimbat rezultatul jurizării, după ce Uniunea de Radiodifuziune Europeană a anunțat că a eliminat punctajul juriilor din șase ţări și l-a înlocuit cu rezultate calculate printr-un algoritm, după ce ar fi depistat anumite „nereguli” la votare. TVR așteaptă lămuriri din partea organizatorului Eurovision.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă