Scandal după olimpiada de matematică, etapa județeană. Sute de părinți susțin că lucrările nu au fost corectate la fel în toate județele

Aproape 500 de părinți susțin că elevii din clasele a V-a și a VI-a au fost nedreptățiți: lucrările n-au fost corectate la fel în toate județele, iar elevii din Iași ar fi fost favorizați. Comisia centrală a analizat corectarea lucrărilor și aranjarea copiilor în bănci și n-a găsit nicio problemă.

25 Martie 2019, 19:25 |
Probleme la olimpiada de matematică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vrem un sistem CORECT și IMPARȚIAL de evaluare pentru calificarea la Olimpiada Natională de Matematică - este petiția online, pe care aproape 500 de părinți au depus-o la ministerul Educației. Semnatarii susțin că lucrările din etapa județeană n-ar fi fost corectate la fel în toate județele.

Ministerul Educației a alocat 47 de locuri pentru cele 41 de județe și șase sectoare din București. Suplimentar, s-au adăugat 43 de locuri pentru elevii cu rezultate foarte bune. Iar cele mai mari punctaje s-au obținut în Iași.

Experții susțin că astfel de situațtii ar putea fi evitate dacă s-ar construi o platformă online, pe care sa fie încărcate toate lucrările de la etapa județeană și să fie apoi repartizate evaluatorilor, fără să se știe numele elevilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI