Scandal după împărţirea unui miliard de lei din fondul de rezervă al Guvernului la peste 2.700 de primării. PSD și USR acuză că banii au ajuns doar la primăriile conduse de liberali

8 octombrie 2021, 19:45

Din 3200 de primării, în jur de 450 nu au primit niciun ban din Fondul de rezervă. Peste 65 la sută din miliardul de lei a fost împărțit primăriilor conduse de liberali și 14 la sută celor conduse de membri UDMR. Ce a mai rămas, 20 de procente, au fost direcționate spre PSD și primarii altor partide. Doar cinci ale USR sunt pe lista de beneficiari.

Social democrații se consideră cei mai afectați și trec la proteste. În Bistrița și Sibiu, au primit sume de zeci de ori mai mici față de primăriile conduse de liberali.

26 de orașe capitale de județ, printre care Timișoara, Brașov, Bacău, Pitești, Craiova, controlate de PSD și USR, nu au primit vreun leu.

Acuzații de alocări de fonduri pe criterii politice s-au lansat de multe ori între PSD și PNL, când au alternat la guvernare. Nevoile comunității au fost lăsate în plan secund.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite