Scandal de corupție la nivel înalt în Slovenia. Firme apropiate unor membri ai guvernului au obținut contracte pentru livrarea de echipamente medicale

25 aprilie 2020, 14:32

La selectarea firmelor, guvernul sloven sau oameni apropiați puterii ar fi făcut presiuni uriașe asupra Agenției Naționale pentru Rezervele Statului. Așa susține un avertizor de integrate, angajat al agenției, care a prezentat presei și documente.

Ivan Gale, avertizor de integritate: „Directorul Agenţiei Naţionale pentru Rezervele Statului a fost ameninţat că va fi demis dacă nu semnează contractul cu Dobnik Trade, o firmă despre care nu a auzit nimeni„.

Cel mai mare beneficiar al contractelor de aproape 100 de milioane de euro este o firmă la care lucrează mama ministrului sloven al Apărării.

De asemenea, firma fiicei unui fost membru al Parlamentului European, apropiat puterii, a semnat cu guvernul contracte avantajoase.

Lojze Peterle: „Nu am intervenit în favoarea firmei fiicei mele. Am dorit doar să ajut Slovenia„.

În mai multe cazuri, guvernul sloven a acordat contracte prin procedura directă unor companii fără legătură cu domeniul medical, având ca obiect de activitate moda sau echipamente de birotică, ori unor firme deținute de proprietarul unui imperiu de jocuri de noroc, acuză activiștii anticorupție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite