Scandal alimentar în Rusia. Copiii de la mai multe creșe și grădinițe s-au îmbolnăvit de la mâncarea livrată de compania unui apropiat al lui Vladimir Putin

14 mai 2019, 12:05

Opoziția arată cu degetul direct spre președintele Putin, făcându-l vinovat direct de otrăvirea copiilor. Scandalul a izbucnit la sfârșitul lunii decembrie, când zeci de copii de grădiniță au fost internați cu simptome similare: greață, vărsături și diaree.

Natalia Konkova, părinte: „În spitalul unde am fost noi internaţi erau 13 copii din grădiniţa noastră. Erau internaţi copii şi de la alte grădiniţe.”

Părinții au fost și mai revoltați după medicii evitau să pună un diagnostic corect, sugerând că ar fi vorba doar de o banală gripă. De fapt, la mijloc era compania Konkord – cea care a câștigat licitația din partea statului pentru a pregăti și distribui hrana în creșele și grădinițele din Moscova.

Mai mult, compania aparține lui Evgheni Prigojin – un apropiat al președintelui Putin. Lui Prigojin i se mai spune și bucătarul lui Putin și nu pentru că îi pregătește prânzul presedintelui rus ci pentru ca primeste contracte preferentiale cu statul.

În luna martie, activiștii lui Alexei Navalnyi au demarat o campanie mediatică în care au demascat neregulile comise de firma lui Prigojin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite