Satul Dobra din județul Dâmbovița a intrat în carantină pentru 14 zile. Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice

10 octombrie 2020, 08:56

Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice, interioare şi cele exterioare.

Intrarea și ieşirea persoanelor şi vehiculelor se va face doar prin filtrele polițiștilor.

In următoarele 14 zile, locuitorii din Dobra vor putea ieși din sat doar la serviciu sau pentru urgențe majore și doar pe bază de legitimație sau adeverință.

Pe mulți dintre cei care locuiau în zonă sau doar tranzitau noile reguli i-au luat prin surprindere. Dacă unii au fost nevoiți să ocolească localitatea, alții au mers pe jos până acasă.

Este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă, în intervalul orar 6.00-22.00, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită, după caz, de o copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport.

Autoritățile au interzis intrarea în satul Dobra a firmelor ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii din satul Dobra. În acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Administratorii spaţiilor comerciale din zona de carantină vor asigura triajul observaţional, măsurarea temperaturii şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru persoanele care intră/ies din spaţiul comercial, informează Prefectura Dâmbovița.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite