Sătui de restricții, o parte dintre operatorii economici și-au mobilizat angajații la vaccinare. Restaurantele şi hotelurile ar putea funcţiona indiferent de rata de îmbolnăvire

20 aprilie 2021, 21:11

Sătui de restricții, o parte dintre operatorii economici și-au mobilizat angajații la vaccinare.

În Timișoara, proprietara unui restaurant speră să își reia activitatea pentru că aproape toți cei 20 de angajați sunt imunizaţi.

Încă nu a fost stabilit însă momentul în care companiile care și-au vaccinat toți angajații pot reporni activitatea.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, a declarat că, după Paști, ar trebui să se deschidă restaurantele și hotelurile.

Deocamdată, un prim pas înseamnă un acord care le permite companiilor să deschidă propriile cabinete de vaccinare, unele amenajate deja. Mai este nevoie de acordul DSP, care va trimite şi personalul medical. Important este că, astfel, imunizarea se va face rapid, fără programare.

Guvernul dă asigurări că vor exista suficiente doze de vaccin, inclusiv pentru cabinetele companiilor. Peste 10 milioane de persoane vor putea fi imunizate până la finalul lunii iulie.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise, poate la o anumită capacitate, indiferent de rata de incidență, dar acest lucru se poate face numai dacă avem o campanie de vaccinare de succes. (…) Mă interesează să avem tot personalul vaccinat, ca să putem să începem să eliminăm din restricții„.

Mai multe companii pot colabora pentru a folosi acelaşi cabinet.

Imunizarea va fi făcută cu toate tipurile de ser existent, inclusiv pentru rudele angajaţilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite