Satu Mare, județul care nu a mai avut de aproape o săptămână noi cazuri de COVID

Satu Mare este județul cu cei mai puțini bolnavi de COVID-19 din România. Nici un caz nou nu a mai fost înregistrat în județ de aproape o săptămână. Prefectul Radu Bud spune că statistica este bună, dar că trebuie privită cu rezerve și că fiecare caz nou trebuie tratat cu maximă atenție.

16 Iulie 2020, 11:03 (actualizat 16 Iulie 2020, 11:06) |
COVID-19

În Satu Mare de o săptămână nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de coronavirus. De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în județ. Opt oameni au murit din cauza acestui virus, dar Satu Mare este judeţul cu cel mai mic număr de infecţii cu SARS-COV2 din ţară.

Ovidiu Oanța este directorul comercial al unei pizerii din oraş şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă ca să evite contaminarea. (...) La noi, toate normele de igienă se respectă şi ăsta este un punct forte.(...) Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi dezinfectăm toate obiectele cu care intrăm în contact de câte ori este nevoie. Şi ăsta e un lucru care dovedeşte că Satu Mare are cel mai mic număr de cazuri de COVID”, spune Ovidiu Oanța.

Şi prefectul judeţului, Radu Bud, spune că restricţiile şi măsurile de prevenire ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă. (…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv, în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică, astfel încât să putem afla în cel mai scurt timp care este sursa şi care sunt contacţii direcţi”, a declarat Radu Bud.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI