Satu Mare: PNL iese de la guvernarea locală și acuză UDMR că nu respectă legea. Uniunea Democrată Maghiară susține că liberalii blochează proiectele de dezvoltare | Reacția PNL

Ședința Satu Mare
Ședința Satu Mare
16 august 2022, 13:39

ACTTUALIZARE: Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că decizia organizaţiei Satu Mare de a renunţa la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană din cauza unor neînţelegeri cu UDMR este una individuală, iar funcţionarea şi parcursul coaliţiei de guvernare la nivel central nu sunt afectate de această situaţie.

„Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare. Structura centrală de conducere a partidului nu a fost informată în legătură cu această situaţie şi implicit nici în legătură cu această decizie, dar noi, în general, nu intervenim în politica locală sau judeţeană nici din punct de vedere administrativ, nici din punct de vedere al alianţelor din cadrul consiliilor. Funcţionarea şi parcursul coaliţiei la nivel central nu sunt afectate în niciun caz de această situaţie”,
a declarat Stroe, pentru Agerpres.

El s-a arătat convins că liderul PNL Satu Mare va informa conducerea centrală a partidului în legătură cu această situaţie.

PNL Satu Mare rupe alianța locală cu UDMR

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că PNL renunță la alianța din județ cu UDMR și iese de la guvernarea locală. Prin urmare, liberalii vor renunța la posturile de vicepreședinți și viceprimari la nivelul județului și municipiului Satu Mare, transmite presasm.ro

PNL iese de la guvernarea locală, a anunțat liderul liberal Adrian Cozma în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, liberalii vor renunța la posturile de vicepreședinți și viceprimari la nivelul județului și municipiului Satu Mare.

Alegătorii noștri nu sunt de vânzare”, a spus Adrian Cozma. „PNL nu dorește să participe la decizii care nu respectă legea, decizii care sunt contrare Constituției”, a spus liderul liberalilor sătmăreni, potrivit presasm.ro

UDMR Satu Mare acuză PNL de blocarea proiectelor de dezvoltare

Reprezentanţii organizaţiei judeţene Satu Mare a UDMR au reacționat după acest anunț și a transmis într-un comunicat: „Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, PNL Satu Mare a susţinut o politică a dezbinării şi distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor PNL din judeţ, proiectele acestora, sunt puse în pericol şi subordonate interesului şi obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare”, precizează UDMR Satu Mare, în cadrul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii formaţiunii politice maghiare susţin că pentru dezvoltarea judeţului e necesar ca primăriile din judeţ să colaboreze cu Consiliul Judeţean, fiind nevoie de o majoritate în consiliu şi de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi să fie atrase noi finanţări şi investiţii.

„Organizaţiile judeţene ale UDMR, PSD şi PMP susţin proiectele de dezvoltare a judeţului Satu Mare. Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii, trebuie să funcţioneze după principii şi pe o anumită normalitate”, adaugă sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite