Sătenii din zonele izolate ale județului Timiș pot apela la un cabinet de telemedicină

Cabinet de telemedicină pentru sătenii din zonele izolate ale județului Timiș. Bolnavii săraci sau neasigurați vor putea fi consultați de la distanță. Vor beneficia de investigații, un diagnostic și un tratament adecvat. Este un proiect în care s-au implicat medicii timișoreni și Mitropolia Banatului.

19 Aprilie 2019, 20:22 (actualizat 19 Aprilie 2019, 20:41) |
Telemedicina. Medicul, mai aproape de pacient
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pentru oamenii din satele izolate, de multe ori, distanța e un obstacol de netrecut.

Mitropolitul Banatului și medicii timișoreni au înțeles asta atunci când au mers în caravană și au luat la pas cătunele izolate ca să vadă care e starea de sănătate a celor uitați de lume.

Așa a apărut ideea unui cabinet de telemedicină la Făget: la o simplă solicitare, un medic generalist se poate deplasa la bolnav acasă cu un ecograf portabil și transmite în timp real datele unui coleg specialist. Iar acesta poate pune un diagnostic.

Bolnavii care se pot deplasa își vor putea face investigații la cardiologie, endocrinologie, dermatologie și chiar oftalmologie, la cabinetul din Făget.

Preoții se implică personal să-i ajute mai ales pe bolnavii din parohiile îndepărtate.

Medicii de la Centrul de Telemedicină vor merge pe teren de trei ori pe săptămână sau ori de câte ori vor fi solicitați.

Proiectul este rezultatul colaborării între Fundația de Ajutor Medical Profilaxis și Fundația Filantropia a Arhiepiscopiei Timișoara.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI