Sătenii din Cincșor-Brașov au blocat un pod cu blocuri de beton, pentru ca să nu mai treacă pe acolo camioanele NATO, care ar fi pus în pericol construcția

17 septembrie 2022, 22:43

Podul din localitatea Cincşor are restricție de maximum 12 tone, însă șoferii camioanelor subînchiriate de Ministerul Apărării trec pe proprie răspundere chiar și cu tancuri de 60 de tone. Ca să-i oprească, localnicii au amplasat blocuri de beton pe care primăria le-a îndepărtat de mai multe ori. Ultimul episod s-a petrecut astăzi, când opt camioane franceze au încercat să traverseze podul. Două dintre ele ar fi trecut, iar alt treilea s-a blocat.

Primarul comunei Voila, GHEORGHE OSALCIUC: Oamenii, eu i-am certat. Le-am dat deoparte, ei le-au pus din nou. Sunt nişte blocuri de beton care limitează cumva gabaritul. E clar, la Cincu e o unitate militară foarte importantă strategic pentru NATO, dar nimeni nu s-a gândit cândva că infrastructura nu permite.

Localnicii încearcă să mențină funcțional podul de la Cincşor, chiar dacă știu că amplasarea blocurilor de beton pune în pericol circulația altor vehicule.

Blocarea podului de la Cincşor afectează și turismul din zonă. Un autocar încărcat cu turiști a făcut cale întoarsă, după ce șoferul a observat obstacolele de pe punte.

Sătenii din Cincşor se tem că vor rămâne fără căi de acces, după ce și podul peste Olt de la Voila a fost închis pentru demolare, însă Hidroelectrica nu și-a dat încă acordul pentru lucrări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă