Şase români de la bordul Diamond Princess sunt repatriaţi prin mecanismul european de protecţie civilă. Trei persoane, în carantină pentru coronavirus la centrul secret din Capitală

20 februarie 2020, 19:19

Cu avionul italian a ajuns în Japonia şi o echipă de medici special pentru a verifica starea europenilor de pe vasul Diamond Princess care au cerut repatrierea. Între ei, şi 6 români – doi pasageri şi patru membri ai echipajului.

Sunt repatriaţi doar cei la care testul suplimentar pentru coronavirus iese negativ.

În Tokyo rămân internaţi cei doi români infectaţi pe vas, amândoi cu o stare generală bună.

Oana Darie, purtător de cuvânt, Ministerul Afacerilor Externe: „Foarte important este să rămână spitalizaţi, să termine tratamentele specifice şi să ne asigurăm că sunt eliminate toate riscurile atât pentru ei, cât şi pentru cei din jur sau un eventual risc de transmitere a virusului„.

Românii care vor fi transferaţi în Europa vor fi preluaţi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale şi aduşi la Bucureşti în condiţii stricte de izolare.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Din aeroportul unde vor ajunge, că e Roma, că este Berlin, îi vom aduce în România şi îi vom cantona în acel centru de carantină. (…) Fiecare DSP şi-a identificat un loc de carantinare. Locurile rămân secrete„.

Cei aflaţi în carantină, în camere separate, vor primi hrană şi toate cele necesare de la personal cu echipament de protecţie.

La Institutul „Matei Balş” se fac antrenamente pentru folosirea corectă a costumelor, la fel ca la epidemia de Ebola. La dezechipare e riscul cel mai mare de contaminare.

Trei persoane sunt acum în carantină pentru coronavirus la un centru secret din Capitală.

Din China vine o nouă confirmare a tendinței de scădere a numărului cazurilor de contaminare cu coronavirus din cauza căruia au murit  2.118 de oameni. Doi erau pasageri pe nava devenită cel mai mare focar al epidemiei din afara Chinei. Decesul lor a fost anunțat joi.

Toți europenii sunt evacuați de pe acest vas.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite