Şase mii de oameni în a noua zi de proteste din Piaţa Victoriei. Protestatarii au venit cu lopeţi şi au curăţat de zăpadă zona

8 februarie 2017, 17:11

Pe un viscol şi o ninsoare extrem de puternice, şase mii de oameni au protestat din nou în Piata Victoriei din Bucureşti. Nici vremea nefavorabilă, nici pana de curent din Capitală, nu i-au împiedicat să vină la miting. Mulţi dintre ei au ajuns mai greu în Piaţă din cauza că metrourile au întârziat zeci de minute.

Primul protestatar a sosit în Piaţa Victoriei la ora 8.30 dimineaţa şi a scris în zăpadă „Rezist”.

ORA 23.15 Mai sunt câteva persoane în Piaţa Victoriei. Vârful serii a fost la ora 21.00, când în Piaţă s-au aflat aproximativ 6000 de persoane.

ORA 22.00 Este foarte frig şi ninge în Piaţa Victoriei. Sunt aproximativ 5000 de persoane. Unii au început să plece, se îndreaptă spre metrou. Circulaţia a fost blocată doar pe bulevardul Kiseleff. Oamenii cer demisia guvernului şi spun că nu vor renunţa la proteste până nu se va întâmpla acest lucru. Oamenii îşi aprind telefoanele şi intonează „Deşteaptă-te, române!” Nu au fost incidente.

ORA 20.15 Sunt 4000-5000 de protestatri în Piaţa Victoriei, ceea ce e un record pentru această vreme neprielnică, transmite Adelin Petrişor aflat la faţa locului. Demonstranţii şi-au curăţat de zăpadă locul de protest, centrul Pieţei Victoria. Au curăţat şi intrarea la metrou. În momentul penei de curent, protestatarii au început să strige la unison „Noaptea, ca hoţii”. Oamenii sunt civilizaţi, nu au fost probleme. Sunt în Piaţă şi aproximativ 1700 de angajaţi ai MAI.

ORA 18.38 Sunt câteva sute de protestatari la această oră în Piaţa Victoriei, în jur de 300-400, transmite Adelin Petrişor.

ORA 18.10 Aproximativ 150 de persoane sunt în Piaţa Victoriei. Unii protestatri au steaguri ale României şi SUA.

ORA 17.10 Aproximativ 30 de persoane sunt la această oră în Piaţa Victoriei din Bucureşti, transmite jurnalistul Adelin Petrişor aflat la faţa locului. Ei curăţă zăpada căzută azi pe locul unde sute de mii de oameni s-au adunat la proteste în ultima săptămână.

Marţi, peste 7000 de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei, în a opta zi de proteste. În paralel, a avut loc o manifestaţie de sprijin pentru guvernul Grindenau la împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite