Sarea de pe drumuri, motiv de neînțelegere între drumari. Poleiul și zăpada au creat probleme șoferilor între Prislop și Semenic

14 ianuarie 2019, 20:33

Tronsonul de drum Prislop-Semenic i-a adus la disperare pe turiștii care voiau să ajungă în stațiune. 20 de centimetri de zăpadă le-au zădărnicit planurile.

În cele din urmă, drumul a fost închis.

În urmă cu o săptămână, firma de deszăpezire a fost amendată cu 3.500 de lei, din cauza poleiului de pe același tronson de drum.

Și nu e singura zonă cu probleme. În miez de iarnă, Drumul Național 17, care traversează Pasul Tihuța, riscă să se transforme într-un patinoar, din cauza stocurilor insuficiente de sare.

Doar noaptea trecută, pe 20 de kilometri de drum, au fost folosite 130 de tone de antiderapant. Sarea este adusă de la Salina Ocna Dej și este folosită pentru aprovizionarea tuturor secțiilor de Drumuri Naționale din Transilvania.

Oficialii de la Drumuri dau asigurări că situația este sub control.

Până miercuri seara, județul Bistrița-Năsăud este sub cod galben de ninsori, vânt puternic, precipitații mixte și polei. Zonele cu risc sunt trecătorile montane: DN17 în Pasul Tihuța și DN17C care trece prin Pasul Șetref spre Maramureș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite