Sârbii au dus la poliție aproape 10 mii de arme de asalt, în doar 4 zile de la apelul autorităților. Au fost predate inclusiv lansatoare de rachete. Zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă, la Belgrad

13 mai 2023, 15:13

Manifestanții au cerut demisia mai multor oficiali, între care ministrul de Interne și șeful serviciilor de informații, ca urmare a atacurilor armate care au îndoliat țara. Protestatarii au mărșăluit pe străzile Belgradului și au blocat circulația pe un pod, timp de două ore.

A fost al doilea protest de amploare din această săptămână.

Suntem aici pentru a exprima un fel de revoltă faţă de tot ceea ce ne înconjoară, dar în principal faţă de violenţa care a izbucnit acum câteva zile şi care este în jurul nostru în ultimii ani.

Mesajul acestei adunări este că trebuie să se schimbe ceva. Guvernul trebuie să plece. Ar fi trebuit să vină mai mulţi oameni.

Opoziția de la Belgrad și organizațiile neguvernamentale îi acuză pe președintele Aleksandar Vučić și pe liderii partidului său că încalcă libertatea presei și că acționează cu violență împotriva adversarilor.

De asemenea, liderul de la Belgrad este acuzat de corupție și de legături cu rețelele de crimă organizată.

Președintele a negat toate aceste acuzații și a criticat opoziția pentru blocarea circulației în Belgrad. El a spus că executivul depune eforturi pentru a reduce violențele armate.

Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei:Am reuşit, în cadrul operaţiunii de colectare a armelor deţinute legal şi ilegal, să strângem 9.401 de arme, 460.537 de piese de muniţie, de calibre diferite, 884 de mine şi dispozitive explozive, dintre care 711 erau grenade şi lansatoare de rachete.

De asemenea, președintele a convocat un miting al aliaților săi politici, pe 26 mai, ca răspuns la demonstrația de ieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite