Sărbători pascale după reguli stricte. Credincioșii nu merg la biserică de Înviere

9 aprilie 2020, 21:46

Sărbătorile pascale vor fi altfel anul acesta, după reguli stricte impuse de starea de urgență. Patriarhia anunță că duminică, de Florii, în biserici se vor sfinți, după tradiție, ramurile de salcie, iar voluntarii le vor duce enoriașilor care doresc acest lucru. Niciun credincios nu poate participa la slujbele din biserică în toată săptămâna mare.

În noaptea de Înviere, nu mergem la biserică să așteptam lumina sfânta de la Ierusalim. Slujba începe la miezul nopții, iar Televiziunea Română ne conectează pe toți la miracolul Învierii.

Pentru a nu fi întreruptă tradiţia începută în anul 2009, și anul acesta Lumina Sfânta de la Ierusalim va fi adusă cu o aeronavă care va ateriza pe Aeroportul Otopeni. De aici vă fi preluată de eparhii care o vor împarți tuturor parohiilor. Lumina Sfânta va fi primita doar de credincioșii care solicită din timp acest lucru, preoților de care aparțin.

La miezul nopții, preoții vor înconjura bisericile doar o singură dată și nu de trei ca până acum.

În prima zi de Paşte, de la 06.00 dimineața, voluntarii din parohii vor oferi credincioşilor vârstnici şi bolnavi „Paştile”, dar şi pachete cu produse.

Autoritățile fac apel că oamenii să respecte regulile impuse în această perioadă de pregătiri pentru sărbătoare.

Polițiștii vă sfătuiesc să completați corect declarația pe proprie răspundere dacă mergeți să cumpărați un miel. În cazul în care vă este livrat acasă, persoana care îl aduce trebuie să aibă asupra sa documentele de proveniență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite