Sărbători de iarnă cu vreme neașteptat de caldă. Vremea de Crăciun și Revelion

21 decembrie 2022, 18:30

Vremurile cu multă zăpadă de Crăciun sunt acum amintire pentru cei care se bucurau de Sărbători cu omăt. Însă generațiile mai tinere se adaptează ușor la schimbările climatice.

Iarna a încercat timid în această dimineață să-și ocupe locul în peisajul bucureștean. Primele ore ale zilei au adus și primii fulgi, doar în unele cartiere. Zăpada se lasă așteptată în aproape toată țară. Pentru Crăciun meteorologii anunță temperaturi mai mult de primăvară decât de iarnă.

Vom avea într-adevăr o vreme neobișnuit de caldă în perioada Crăciunului. Temperaturile, care vor atinge 10-15 grade prin sud-vestul țării sunt estimate cele mai ridicate temperaturi, în Capitală undeva spre 10-11 grade”, a anunțat, la TVR INFO, Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Ploile vor fi singurele precipitații de care vom avea parte în zilele următoare, inclusiv la munte.

Până pe 27 așteptăm această vreme neobișnuit de caldă. Pe 28-29 decembrie așteptăm un proces de răcire. Atunci s-ar putea să avem precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales pe la munte și prin nordul și centrul țării, dar nu par a fi destul de însemnate”, mai spune meteorologul.

Meteorologii spun că de Anul nou, sunt șanse mici să ningă în nord estul țării unde temperaturile ajung pe timpul zilei între 4 și 6 grade, iar pe timpul nopții mercurul din termometre coboară sub zero grade.

În unele zone gerul face victime. În Piața Centrală din Târgu Jiu, un bărbat fără adăpost a fost găsit mort în această dimineață. Azi noapte, în zona au fost temperaturi extreme, iar omul n-a supraviețuit frigului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă