Sărbătoarea Centenarului Unirii, în mai multe orașe din țară

Au fost manifestări dedicate acestei zile în mai multe orașe din România! La Iași și la Brașov, tinerii basarabeni au împărțit panglici tricolore, iar la Buzău, a fost dezvelită statuia lui Alexandru Marghiloman, cel care a contribuit la înfăptuirea unirii Basarabiei cu România.

27 Martie 2018, 21:59 (actualizat 27 Martie 2018, 22:43) Știrile TVR |
Sărbătoare în mai multe orașe din țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O "măreaţă umbră" a trecutului, dată uitării pe nedrept, este și cea a lui Alexandru Marghiloman. Buzoianul care a ajuns prim ministru în vremuri de restriște pentru țara noastră și-a primit astăzi locul pe un piedestal, în cadrul unui ceremonial impresionant.

Statuia de bronz are o înălțime de 2,70 metri și a fost realizată de Ciprian Dominoschi. A costat primăria 300 de mii de lei.

Sculptura este amplasată în fața vilei Albatros, fosta reședință a omului politic conservator și locul în care s-au purtat negocieri pentru România Mare.

La Iaşi, zeci de tineri din Republica Moldova s-au adunat în Piața Unirii. Cu zâmbetul pe buze şi cu gândul la strămoşii lor, ei au împărţit trecătorilor bomboane şi panglici cu tricolorul.

Cei mai mulţi dintre tineri au venit la Iaşi pentru a studia, dar spun că acum simt că au două case, una în România şi cealaltă în Republica Moldova.

La final, cu toţii s-au prins în hora unirii.

Şi la Braşov, centenarul a fost marcat de studenții și masteranzii basarabeni prin dezvelirea unui logo volumetric cu cifra 100, în Piața Sfatului, și împărțirea de panglici tricolore trecătorilor.

Logo-ul volumetric va rămâne în Piața Sfatului până la sfârșitului anului și va fi luminat pe timp de noapte.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 34°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 29°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 32°C 33°C
BRASOV 26°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI