Sărbătoarea Centenarului Unirii, în mai multe orașe din țară

27 martie 2018, 21:59

O „măreaţă umbră” a trecutului, dată uitării pe nedrept, este și cea a lui Alexandru Marghiloman. Buzoianul care a ajuns prim ministru în vremuri de restriște pentru țara noastră și-a primit astăzi locul pe un piedestal, în cadrul unui ceremonial impresionant.

Statuia de bronz are o înălțime de 2,70 metri și a fost realizată de Ciprian Dominoschi. A costat primăria 300 de mii de lei.

Sculptura este amplasată în fața vilei Albatros, fosta reședință a omului politic conservator și locul în care s-au purtat negocieri pentru România Mare.

La Iaşi, zeci de tineri din Republica Moldova s-au adunat în Piața Unirii. Cu zâmbetul pe buze şi cu gândul la strămoşii lor, ei au împărţit trecătorilor bomboane şi panglici cu tricolorul.

Cei mai mulţi dintre tineri au venit la Iaşi pentru a studia, dar spun că acum simt că au două case, una în România şi cealaltă în Republica Moldova.

La final, cu toţii s-au prins în hora unirii.

Şi la Braşov, centenarul a fost marcat de studenții și masteranzii basarabeni prin dezvelirea unui logo volumetric cu cifra 100, în Piața Sfatului, și împărțirea de panglici tricolore trecătorilor.

Logo-ul volumetric va rămâne în Piața Sfatului până la sfârșitului anului și va fi luminat pe timp de noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite