Sărbătoare românească pe Tamisa. Campionul olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă la The Great River Race

9 septembrie 2018, 16:49

Ţara noastră a fost reprezentată pentru prima dată la competiţia de canotaj urmărită anual de sute de mii de spectatori, cu ocazia evenimentului aniversar „Regata Marii Unirii – Flotila România Centenar”.

Echipajul României a fost format din români și britanici, iar participarea la competiție a fost si un prilej pentru a le prezenta britanicilor lotca, barca tradițională pescărească, al cărei proces de fabricaţie este un element al patrimoniului imaterial românesc.

Cele 6 ambarcațiuni din flotila românească reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au format România Mare în 1918: Țara Româneascã, Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina și Dobrogea.

Petrecerea continuă şi astăzi în parcul „Bernie Spain”.

România va fi sărbătorită la 100 de ani de la Marea Unire cu artiști populari, dar și reprezentanți ai muzicii electronice românești.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23″ și Primăria Municipiului București, cu sprijinul Ambasadei României la Londra și a Festivalului Totally Thames.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite