Sărbătoare românească pe Tamisa. Campionul olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă la The Great River Race

Sărbătoare românească pe malul Tamisei, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Un parc va deveni o mică parte din ţara noastră în cadrul Festivalului Tamisei, cu ajutorul muzicii, meşterilor populari şi preparatelor românești. Ieri, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a condus o flotilă alcătuită din șase ambarcațiuni, special construite în Delta Dunării, în competiţia The Great River Race.

09 Septembrie 2018, 16:49 (actualizat 09 Septembrie 2018, 16:59) |
Sărbătoare românească pe Tamisa
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ţara noastră a fost reprezentată pentru prima dată la competiţia de canotaj urmărită anual de sute de mii de spectatori, cu ocazia evenimentului aniversar „Regata Marii Unirii - Flotila România Centenar".

Echipajul României a fost format din români și britanici, iar participarea la competiție a fost si un prilej pentru a le prezenta britanicilor lotca, barca tradițională pescărească, al cărei proces de fabricaţie este un element al patrimoniului imaterial românesc.

Cele 6 ambarcațiuni din flotila românească reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au format România Mare în 1918: Țara Româneascã, Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina și Dobrogea.

Petrecerea continuă şi astăzi în parcul „Bernie Spain".

România va fi sărbătorită la 100 de ani de la Marea Unire cu artiști populari, dar și reprezentanți ai muzicii electronice românești.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Asociația „Ivan Patzaichin - Mila 23" și Primăria Municipiului București, cu sprijinul Ambasadei României la Londra și a Festivalului Totally Thames.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI