Sărăcia, un fenomen care afectează tot mai mulți spanioli. Vouchere oferite de un ONG în loc de pachete cu alimente. „Îți faci cumpărăturile, mergi la casă, plătești și pleci. Ceea ce te face egal cu ceilalți, nu arăți că ești sărac”

26 octombrie 2022, 23:06

Cozile sărăciei sunt din ce în ce mai lungi, în toată Spania. Specialiștii se tem că persoanele vulnerabile care au rămas fără loc de muncă nu-și vor mai reveni dacă sunt izolate de societate.

Fernando Chacon, psiholog: E o povară socială care face și mai dificilă ieșirea dintr-o astfel de situație, pentru că îi izolăm, ne distanțăm de ei, nu vrem să avem contact cu ei și atunci normal că e mai greu pentru ei să se integreze în societate„.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: Ultimele date arată că peste 13 milioane de spanioli sunt în risc de sărăcie și aproape o jumătate din populație întâmpină dificultăți când vine vorba de a face față cheltuielilor lunare„.

Caritas a decis să le întindă o mână de ajutor și să le dea persoanelor sărmane bonuri valorice pentru cumpărături.

Maria Soledad, director de organizaţie umanitară:Familiile primesc un email cu un cod pentru o anumită sumă de bani și pot folosi telefonul mobil pentru a plăti în magazinele partenere, garantând astfel autonomia familiilor care decid singure ce pun în coșul de cumpărături„.

Dimas Noguera, angajat al unei organizaţii umanitare: Îți faci cumpărăturile, mergi la casă, plătești și pleci. Ceea ce te face egal cu ceilalți, nu arăți că ești sărac„.

În Spania, coșul zilnic a înregistrat cea mai mare creștere din ultimii 34 de ani. Strictul necesar costă acum 464 de euro, cu aproape 20% mai mult față de anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spania dă energie electrică aproape gratuit cetățenilor

Anul nou vine cu creșteri de prețuri. Lista scumpirilor de la 1 ianuarie