Şapte noi localităţi intră pe lista zonelor cu potenţial turistic ridicat, însă e nevoie de investiții majore în infrastructura rutieră pentru a atrage turiști

4 septembrie 2018, 23:09

Cascada Pruncea este una dintre atracțiile pentru care comuna Siriu a intrat pe lista localităților cu potențial turistic ridicat. Nu există niciun indicator care să-l ghideze pe turist către căderea de apă ce măsoară 6 metri. Un cuplu a ajuns acolo cu greu, după ce a străbătut 5 km pe un drum comunal.

În masivele muntoase Siriu și Penteleu poți face drumeţii, pe lacul de acumulare – plimbări cu barca, iar pe râul Buzău – rafting. Însa drumurile până acolo sunt un coșmar.

Izvorul cu apă termală fierbinte de la Băile Siriu era la mare căutare. Acum, întreaga zonă e o ruină.

Autoritățile locale au făcut un proiect pentru a revitaliza băile, însă e nevoie și de un studiu de explorare care costă foarte mult.

Sunt 25 de pensiuni și cabane în zona Siriu. Proprietarii își pun toată speranța în noul titlu de regiune cu potențial turistic ridicat.

Pe lângă Siriu, alte șase localități au fost incluse pe lista zonelor turistice cu potential ridicat. Este vorba despre Breaza din județul Buzău, Onceşti din Maramures, Mitreni din Călărași, Turcineşti din Gorj, Hoghilag din Sibiu și Vîrșolț din județul Sălaj. În toate aceste localități e însă nevoie de investiții majore în infrastructura rutieră pentru ca să poată atrage turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani